سقف کوبیاکس و بررسی عملکرد آن در سازه های ساختمانی

سیستم اطفاء حریق اتوماتیک
آوریل 19, 2023
پــــســــــــت بــــــرق
می 21, 2023
Show all

سقف کوبیاکس و بررسی عملکرد آن در سازه های ساختمانی

#توان گستر

سقف کوبیاکس سقفی با تکنولوژی جدید از مبدا اروپایی می باشد. این نوع سقف ها که مشابه سقف های دال بتنی دو طرفه  عمل می کنند از گوی های تو خالی از جنس پلی اتیلن و یا پلی پروپیلن قابل بازیافت در میان غشای بتنی، آرماتور در دو بخش فوقانی و تحتانی و قفسه مسلح  تشکیل شده اند. در این سقف ها در بخش هایی که بتن هیچ گونه عملکرد سازه ای ندارند از گوی های تو خالی به جای بتن استفاده می شود و همین مسئله موجب کاهش چشم گیری وزن سازه می گردد. لازم به ذکر است در سقف های کوبیاکس با وجود استفاده از گوی های تو خالی هیچ گونه خللی در تحمل نیروی برشی ایجاد نخواهد شد.

برای اجرای این سقف ها در ابتدا قالب بندی صورت می پذیرد. در این مرحله باید توجه نمود که قالب ها خیز به سمت بالا داشته باشند. پس از مرحله قالب بندی آرماتور بندی شبکه تحتانی انجام می گردد. در مرحله سوم قالب های کوبیاکس بر روی آرماتور تحتانی قرار گرفته و سپس آرماتور بندی فوقانی صورت می پذیرد. در نهایت بتن ریزی انجام می شود.

مزایا سقف کوبیاکس به لحاظ مهندسی

با توجه به کاهش بار مرده در سقف های کوبیاکس حجم و تعداد ستون ها می تواند تا حدود چهل درصد کاهش یابد. همچنین امکان اجرا دال ها تا 30 درصد سبک تر فراهم می گردد. بهینه سازی ارتفاع سازه ( در تصویر زیر به صورت شماتیک نشان داده شده است)، کاهش بار وارد شده به فونداسیون و افزایش مقاومت لرزه ای از دیگر ویژگی های مهندسی اجرای سقف های کوبیاکس می باشد.

مزایا سقف کوبیاکس به لحاظ معماری سازه

در این نوع سقف به دلیل کاهش بار مرده امکان اجرای دهانه تا هجده متر بدون ستون فراهم می شود و همین مسئله می تواند موجب انعطاف بالا در پلان های معماره سازه ها گردد. همچنین در این نوع سقف امکان ایجاد بازشو در بخش های مختلف و ابعاد متفاوت مهیا می باشد. از طرف دیگر امکان گسترش کنسول تا هفت متر نیز فراهم می گردد.

مزایا سقف کوبیاکس به لحاظ اقتصادی

در صنعت ساخت و ساز همراه اهرم اقتصادی یکی از اصلی ترین اهرم ها بوده است و هر روشی که بتواند موجب کاهش هزینه های اجرایی شود بسیار مطلوب خواهد بود. استفاده از سقف های کوبیاکس در پرژه های عظیم و انبوه سازی همواره می تواند باعث کاهش هزینه ها به میزان چشم گیری شود چرا که استفاده از این نوع سقف موجب کاهش حجم بتن و آرماتور می گردد. همچنین اجرا این نوع سقف در مدت زمان بسیار کوتاه تری صورت می گیرد و همین مسئله در کاهش هزینه های مربوط به نیروی کار و … موثر خواهد بود. اما  لازم به ذکر است که در پروژه های کوچک ساختمانی استفاده از سقف های کوبیاکس نمی تواند توجیه اقتصادی قابل قبولی را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!