ایرواشر چیســت ؟

تابلوهای برق محوطــه ای
مارس 11, 2024
ترانس کوربالانس CBCT
ژوئن 11, 2024
Show all

ایرواشر چیســت ؟

#توان گستر

یکی از ساده ترین مکانیزم های خنک کاری در صنعت تهویه مطبوع ایرواشر می باشد. سیستمی مبتنی بر سرمایش تبخیری که می تواند جهت رطوبت زنی در دستگاه های هواساز یاهوارسان نیز به کار گرفته شود.

اجزای تشکیل دهنده ایرواشر

  • فن دمنده
  • نازل های آب پاش
  • پمپ سیرکولاسیون

چنانکه هوای محیط، توسط فن دمنده در داخل محفظه ایرواشر جریان یافته و پمپ سیرکولاسیون تعبیه شده، آب موجود در تشتک ایرواشر را به سمت کلکتور نازل های پاشش آب، پمپ می کند. این گونه آب به صورت اتمیزه در مسیر جریان هوا پاشیده شده و بخشی از آن به علت جذب گرمای نهان تبخیر از هوای عبوری، بخار می شود. به این ترتیب هوا با دریافت رطوبت بخار حاصل از تبخیر آب، تا نزدیکی دمای مرطوب خنک می شود.

ایرواشر می تواند به عنوان یکی از سیستم های رطوبت زنی در دستگاه های هواساز یا هوارسان بکار گرفته شود. خصوصاً در هوای خشک محیط به هنگام فصل سرما، برای ایجاد هوایی مطبوع جهت تنفس و مناسب برای پوست بدن افراد، کنترل رطوبت توسط ایرواشر، یکی از ساده ترین روش های تعریف شده می باشد.

ایرواشر توانایی تأمین هوای گرم مورد نیاز در فصل سرما را نیز خواهد داشت. به نحوی که کافی است از یک کویل گرمایشی در مسیر جریان هوا استفاده کرد. این چنین به کمک جریان آب یا بخار آب گرم می توان به مانند فرآیند گرمایش در هواساز یا هوارسان ها، دمای جریان هوای عبوری راافزایش داد. ضمن آنکه معمولاً در ایرواشرها، یک لایه بستر فیلتر فلزی، به منظور فیلتراسیون جریان هوا تعبیه می گردد.

ویژگی های ایرواشـــر (بررسی مزایا و معایــب)

در بررسی ویژگی های ایرواشر، می توان مزایا، معایب و کاربرد آن را به این ترتیب بیان نمود:

کاربرد:

در سوله های صنعتی که رطوبت مزاحمتی برای فرآیند تولید ایجاد نخواهد کرد و منابع تأمین آب به قدر کافی وجود دارد، به شرط مرطوب نبودن اقلیم محل پروژه، ایرواشر به علت قیمت پایین، می تواند گزینه مناسبی برای نیاز تهویه مطبوع آن فضا باشد.

مزایا:

  1. تأمین هوای تازه و ایجاد فشار مثبت
  2. قیمت بسیار پایین تر در مقایسه با سیستم های مشابهی از جمله روفتاپ پکیج و یا ترکیب چیلر و هواساز
  3. ساده ترین مکانیزم رطوبت زنی در دستگاه های هواساز یا هوارسان
  4. وزن پایین و در نتیجه نیاز به زیرسازی سبک تر برای جایگذاری دستگاه

معایب:

  1. عدم امکان استفاده در شرایط اقلیمی مرطوب
  2. کاهش کمتر دمای هوا در مقایسه با سیستم های مشابهی مثل روفتاپ پکیج و یا ترکیب چیلر و هواساز
  3. مصرف آب زیاد
  4. عدم امکان کنترل دمای هوای خروجی (در فصل گرما) بر خلاف دستگاه های هواساز یا هوارسان
  5. عدم امکان استفاده برای اماکنی مثل سالن های ورزشی که بواسطه فعالیت پر تحرک افراد حاضر در آن و آزاد شدن گرمای نهان بالا، هوای مرطوب خروجی از ایرواشر نمی تواند مناسب باشد و یا در اماکنی عمومی مثل تالارها که به علت وجود جمعیت زیاد نیز گرمای نهان بالایی دفع می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!